Efterfrågan är enorm. Vi är ett litet företag, ensam leverantör och tillverkare av Smittstopp. Vi har anställt extra personal, tillverkar och skickar för fullt.

Desinfektionsservetterna är slut beroende på omständigheter utanför vårt företag.

Handdesinfektion är mest efterfrågad och vi tillverkar och skickar så fort vi någonsin kan.
OBS: om något är slut på sidan så försök igen nästa dag.

Flaskor och pumpar är slut i hela EU – alla tillverkare i alla länder kör för högtryck.

Vi har stora lager men det kan ta slut även hos oss. Beställningar ligger ute hos flaskfabriker. Det kan hända att vi får byta flaskmodell, kanske flera gånger.

Varning för Handsprit

Handsprit fungerar inte mot förkylningsvirus, vinterkräksjukan och de flesta influensavirus. Däremot dödar handsprit det naturliga bakterieskydd vi har på huden för att angripa smittämnen. Men dessa smittämnen kan överleva spritningen och smitta. Kommer sedan coronaviruset och smittar när man redan är sjuk kan det gå riktigt illa.

Handsprit är baserad på alkohol som löser upp allt fett ur porerna. Minsta lilla rispa eller sår så svider det.  Även om det finns återfuktande glycerin i handsprit så är hudens fett borta.  Hur nyttigt detta är vid långvarig användning får var och en bedömma själv. Smittstopp är i alla fall vattenbaserad för att vara skonsam mot händerna och döda alla virus och smittämnen.

Tillverka inte egen handsprit

Tidningar och andra aktörer sprider recept på egen handsprit. Att många tillverkar är tydligt, butiker som allt-fraktfritt säljer Glycerin i mängder.

Handsprit hemmarecepten baseras på förgiftad (denaturerad) sprit som T-röd, som dessutom är tillsatt färgämne. Att ta sådant på händerna dag efter dag kan ha sina risker. Förutom att det är brandfarligt.

https://kurera.se/lakare-darfor-ska-du-inte-anvanda-handsprit/