Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak - dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra - men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer - mindre än en handfull - ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet av detta är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan införskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.

sucralose

Stevia sötmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett idealisk val för den som inte vill ge upp sötsaker men beredvilligt undviker alla de dåliga effekterna som strösocker för med sej. Att ämna hålla sig ifrån socker är vanligt samt kommer ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en åkomma som i själva verket består av många annorlunda varianter, men främst av ett par olika typer som enkelt egentligen heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig energi med vettig distribution samt lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också kvickt minska i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett livshotande läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill avbryta äta godis samt idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött - ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå dra ned i kilon, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det innefattar att man får i sej nog med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.
---

LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater - alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå ned i kilon samt har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man går på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel förtära fritt av proteiner samt fett för att dämpa aptit och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, ris, frukt, flera vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och griskött, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att förtära bacon till morgonmål när man vill gå minska i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.