Sammanfattning:
Smittstopp Antibakteriell Handtvål är den första desinficerande handtvålen som ger ett fortsatt skydd mot smitta efter handtvätt.
Från innovationsföretaget Gert Strand AB i Svedala som tror att detta blir standard inom 2 år - så fort konkurrenterna har analyserat våra produkter och kommit ikapp.

Smittstopp Antibakteriell Handtvål är den första i den nya generationen desinficerande handtvålar som fortsätter skydda mot smitta efter handtvätt.

Smittstopp Antibakteriell handtvål decinficerar händerna vid handtvätt. När man torkat händerna med papper (handdukar är stora smittspridare, bör plockas bort under pandemin) eller låtit händerna lufttorka så finns det kvar en molekyltunn film av hudvänlig katjonisk polymer.

Katjonisk polymer är positivt laddad, svininfluensavirus A H1N1 är negativt laddade, fastnar på ytan paralyseras och dör.

Skyddet sitter kvar tills det svettas eller nöts bort, upp till ett par timmar.

Något längre skydd ger Smittstopp Handdesinfektion, det blir en lite tjockare film kvar då man inte torkar av eller sköljer rent som vid handtvätt ,man lufttorkar alltid händerna när man använder Smittstopp handdesinfektion. Ett skydd upp till flera timmar.

Smittstopp Antibakteriell Handtvål togs från början fram för att användas tillsammans med Smittstopp Ytor mot sjukhussjukan MRSA, multiresistenta bakterier MRB med mera som sprids inom våra sjukhus. Tanken var att man på sjukhusen bara skulle behöva byta preparat och utan extra arbetskostnader för städning drastiskt reducera smittspridningen. För detta utvecklades en serie produkter.

Smittstopp Ytor skyddar ytor upp till flera år. Detta är en desinficerande rengöringsspray med efterskydd av katjonisk polymer. Det är inte gift utan svaga elektriska laddningar, som en magnet, laddningarna upphör aldrig. Skyddet sitter kvar till det nöts bort, blir täckt av smuts eller neutraliseras av främmande ämnen.

Sjukshuset behöver bara byta ut nuvarande rengöringsspray mot Smittstopp - ingen extra arbetskostnad. Sjukhuset kanske får städfirman att göra detta gratis för städpersonalen kommer att sluta smittas av vanliga bakterier och virus (salmonella, influensa) vid toastädningar, mindre personalbortvaro för städfirman.

Smittstopp Antibakteriell Handtvål utvecklades för att; om tvättställ på toaletter är skyddade med Smittstopp Ytor och man använder vanlig (anjonisk/negativt laddat) tvål så neutraliseras (det katjoniska/positivt laddade) eller försvagas kanske skyddet på kranar och vask på dom fläckar tvållöddret träffar.

Alla normala tvålar och rengöringsmedel är anjoniska. Smittstopp Antibakteriell Handtvål är katjonisk. Samtidigt som handtvålen dödar smitta på den som tvättar händerna och sätter ett efterskydd på händerna - så kvarstannar smittskyddet från Smittstopp Ytor på vasken och kranarna även om det kommer handtvål på dem.

Smittstopp Handdesinfektion utvecklades för att ge längsta möjliga efterskydd på händer och är idag den enda handdesinfektionen med efterskydd.

Efterfrågan på våra produkter är enorm och det har vi varit förberedda på. Vi har bunkrat upp stora mängder katjonisk polymer och andra ingredienser och även lagt beställningar framåt i tiden.

Dock har vi ställts inför ett oväntat problem. Pga pandemin hinner inte flasktillverkarna med. Beställningar på 500 ml PET pharmaflaskor är gjorda hos 2 olika tillverkare men båda är försenade. Får vi inte flaskor inom några veckor så får vi försöka hitta en annan, kanske inte lika snygg flaska. Lyckas inte detta kanske vi inte kan leverera, säger Gert Strand, vd på Gert Strand AB.

Alla produkter som visas i webbutiken allt-fraktfritt.com kan vi leverera och vi gör allt vi kan för att få fler flaskor innan befintligt lager tar slut.

För ytterligare information:

Gert Strand, vd
Mer information finns på www.smittstopp.com,

Epost: gert (at) smittstopp.com
eller
ola (at) smittstopp.com

Tele: 0764 22 66 70
Fax:  040-18 30 25

Gert Strand AB är ett innovationsföretag som utvecklar och levererar produkter framför allt till dryckesindustrin, främst export.