Viktig information om tillgänglighet av Smittstoppsortimentet och varning för Handsprit

Efterfrågan är enorm. Vi är ett litet företag, ensam leverantör och tillverkare av Smittstopp. Vi har anställt extra personal, tillverkar och skickar för fullt.

Desinfektionsservetterna är slut beroende på omständigheter utanför vårt företag.

Handdesinfektion är mest efterfrågad och vi tillverkar och skickar så fort vi någonsin kan.
OBS: om något är slut på sidan så försök igen nästa dag.

Flaskor och pumpar börjar ta slut i hela EU – alla tillverkare i alla länder kör för högtryck.

Vi har stora lager men det kan ta slut även hos oss. Beställningar ligger ute hos flaskfabriker. Det kan hända att vi får byta flaskmodell, kanske flera gånger.

Varning för Handsprit

Handsprit fungerar inte mot Coronaviruset. Så här säger experten och proffessorn i klinisk baktieriologi vid Sahlgrenska akedemin i Göteborg, överläkare Agnes World:

Handsprit har endast effekt mot bakterier och är verkningslöst mot virus.
Släng omedelbart all handsprit, uppmanar hon.
– Jag kastar alla flaskor som jag hittar på arbetsplatser och sådant. Däremot bör man använda handsprit om man jobbar inom vården och på sjukhus, fortsätter hon.

Kasta all handsprit

Tillverka inte egen handsprit

Tidningar och andra aktörer sprider recept på egen handsprit. Att många tillverkar är tydligt, butiker som allt-fraktfritt säljer Glycerin i mängder.

Handsprit fungerar inte mot virus så det gör inte hemmatillverkad handsprit heller. Inte blir det bättre av att recepten baseras på förgiftad (denaturerad) sprit som T-röd, som dessutom är tillsatt färgämne. Att ta sådant på händerna dag efter dag kan ha sina risker.